Gezond Nieuws
Image default
Onderwijs

WordPress affiliate website laten maken met plugin

WordPress affiliate website laten maken met plugin

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een affiliate website te beginnen en er is dan ook niets makkelijker als WordPress voor beginners. Het is een hobby die vaak in de vrije uren door mensen wordt uitgevoerd met weinig tot geen technische kennis. Een voordeel van affiliate marketing is dat je geen opstartkosten hebt of een fysieke voorraad hoeft in te kopen. Je kunt wel een WordPress affiliate website laten maken zodat je direct aan de slag kunt. Afhankelijk van de functies die je eraan wil toevoegen kost dit vaak niet meer als een paar honderd euro.

Het verdienmodel van affiliate marketing is de laatste jaren wel veranderd. Voorheen koos iedereen voor de grote namen, maar daar verdien je tussen de 2 en 12% van de aankoop maar mee. Er komen nu steeds meer MKB bedrijven die ook meedoen aan deze programma’s. Hiermee kun je vaak vergoedingen oplopend tot wel 60% van de aanschafwaarde mee verdienen. Echter verkoop je dit een stuk minder omdat het bedrijf niet een bepaalde naam heeft. Alleen onderaan de streep is de marge groter. Het is dus een persoonlijke keuze die je uiteindelijk zelf moet maken.

Affiliate marketing uitbesteden

Zodra de WordPress affiliate website is gemaakt kun je beginnen met schrijven van interessante artikelen of het vullen van de webshop. Na ongeveer 3 tot 6 maanden zul je gaan merken of je een beetje bezoekers gaat krijgen of niet. Vaak vergeten mensen zoekwoorden en dit is juist het belangrijkste gedeelte van de tekst om op te vallen in Google. Daarnaast kijken mensen ook naar de titel en omschrijving van een website. Dit noemen we meta titel en omschrijving en ook deze moet het zoekwoord bevatten, maar bovendien uitnodigend zijn. Hierbij moet je denken aan de omschrijving van een leuke aanbieding of het nieuwsgierig maken naar meer informatie. De meeste mensen doen dan de Linkbuilding uitbesteden zodat ze ook een goede organische positie kunnen krijgen in de zoekmachine. Vaak is dit pas na 6 tot 9 maanden echt goed merkbaar. Linkbuilding is het verkrijgen van kwalitatieve links naar je website. 

Dit wordt uitbesteed omdat dit best een complexe taak is voor een leek. Vaak ben je uren bezig voordat je enkele links gevonden hebt. Een marketingbureau heeft vaak een groot bestand en daardoor kunnen zij dit sneller voor je doen. Daarnaast moet linkbuilding ook gebeuren volgens een natuurlijk patroon. Wekelijks moet er een gelijk aantal links geplaatst worden. Of je nu ziek bent of op vakantie daar kijkt de zoekmachine niet naar. Ook als je geen tijd hebt is dit iets wat door moet gaan. Voor een paar honderd euro in de maand wordt je ontzorgd en kun je ook daadwerkelijk die hoge positie halen in de zoekmachine. Dit zorgt uiteindelijk voor meer verkopen en onderaan de streep zie je dit vaak terug!

De Affiliateheld plugin gebruiken voor WordPress

Wij gebruiken voor de WordPress affiliate website de Affiliate held plugin. Met deze plugin kun je een blog of informatieve website zo omtoveren tot een winstgevende website. In slechts enkele minuten voeg je een mooi blok met daarin een relevant product toe aan een artikel. Door dit bij elk artikel te doen kun je namelijk veel geld verdienen. Soms wel duizenden euro’s per maand. Het leuke aan deze plugin is dat je alleen de EAN code nodig hebt om het product op te zoeken. Vervolgens importeert hij meteen de afbeelding, affiliate link en productnaam. Daarna kun je hem met een shortcode in een WordPress bericht of pagina zetten en klaar is kees. Het is zelfs zo makkelijk dat wij dit mensen vaak binnen een paar uur leren. Vervolgens is het maar 1 of 2 minuten werk per artikel om zowel het product toe te voegen in de website alsmede het bericht.