Gezond Nieuws
Image default
Diensten

Hier moet je op letten bij het laten maken van een website

Hier moet je op letten bij het laten maken van een website

Het laten maken van een website lijkt heel makkelijk, maar ruim 30% van de mensen betaald hier teveel voor. Dit simpelweg doordat bedrijven je zoveel mogelijk proberen te verkopen, maar dit heb je niet altijd nodig. Daarom is het ook altijd belangrijk om meerdere offertes te gaan vergelijken. In de specificaties vind je een aantal Aandachtspunten webdesigners terug. Een transparant en betrouwbaar bedrijf specificeert zoveel mogelijk onderdelen. Dit is om te laten zien dat zij een betrouwbare partner zijn, maar zo zie jij ook wat je waarvoor moet betalen. Ook kun je dan makkelijker beslissen of je iets wel of niet wil. 

Daarnaast kun je bij Webdesignerwijzer verschillende offertes aanvragen. Zo kun je zien wat waar kost en of er veel of weinig verschil in de prijs is. Staar je niet blind op de prijzen want dit kan verschillende oorzaken hebben. Een gerenommeerd bedrijf met veel klanten rekent vaak net wat meer, maar ze steken ook meer tijd in de website. Ze hebben immers een naam hoog te houden. Daarnaast hebben grotere bedrijven ook meer kosten aan loon, energie en huur. Een ZZP’er werkt alleen, maar een bedrijf moet zijn personeel ook doorbetalen als er geen opdrachten zijn. Hierdoor ontstaan er altijd prijs verschillen, maar je moet vooral doen waar jij jezelf goed bij voelt. Natuurlijk wil iedereen zo min mogelijk betalen. 

Echter raden wij wel aan dat je ook altijd de reviews leest van bedrijven. Zo kun je zelf oordelen of minder betalen wel verstandig is. Maar het kan net zo goed zijn dat een duurder bedrijf slechtere reviews heeft. Het is dus een wikken en wegen om tot de juiste conclusie te komen. Neem hier dan ook echt de tijd voor!

De prijs berekenen met een prijscalculator

Sommige bedrijven hebben een Website prijs calculator om je een idee te geven wat het kosten om een website te laten maken. Dit is vaak wel een grove schatting van het totaal bedrag. Als jij grafisch bijvoorbeeld veel wensen hebt dan wordt dit niet meegenomen in deze calculator. Per klant zijn de wensen verschillend en meestal betaal je een uurtarief voor het design zelf. Voor WordPress zijn er veel templates beschikbaar. Daarom is een WordPress website laten maken vaak vele malen goedkoper. Ze hoeven hier dan alleen wat aan te passen aan bepaalde elementen, maar in grote lijnen staat het design al vast. 

Echter kan het ook zijn dat je een maatwerk website wil. Je wil bijvoorbeeld een exclusieve boekingsmodule voor het reserveren van hotelkamers. Of je wil echt een bepaalde sfeer overbrengen met het design en eventueel animaties. Je kunt het dus zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Vaak stellen ze dan ook verschillende offertes op zodat je duidelijk het prijsverschil kunt zien. Soms is het verstandig om even telefonisch contact te hebben met het bedrijf. Wanneer je niet helemaal duidelijk bent kan de prijs tegenvallen. Je kan namelijk een te hoge prijs rekenen, maar ook te laag. Zeker als je specifieke wensen hebt en dan krijg je aan het eind een dikke rekening gepresenteerd. Dit is het laatste wat je wil!

Neem de tijd en bekijk veel offertes

Voor het laten maken van een website is het altijd verstandig om veel offertes te vergelijken. De prijzen van webdesigners en complete webdesign en marketing bedrijven verschillen veel. Dit is niet alleen vanwege de hoge huur die ze aan de klanten doorberekenen. Vaak is het ook een stukje kwaliteit. Zo heeft een groot bedrijf vaak als eis voor hun medewerkers dat ze naast hun diploma 3 tot 5 jaar ervaring hebben. Tevens gaat webdesign vandaag de dag verder als alleen ontwerpen. Technisch moeten zij ook modules kunnen ontwerpen voor bijvoorbeeld betaal of reserveringssystemen. Het is eigenlijk daarom ook best logisch dat je net even wat meer betaald voor langere ervaring of extra diensten. De ondernemer moet dit namelijk ook aan zijn personeel betalen. Het is aan te raden om een paar maanden uit te trekken zodat je ook weer niet te veel gaat betalen.

Gerelateerde artikelen

Lease de ruime EQB voordeliger