Gezond Nieuws
Image default
Geestelijke gezondheid

Een spiritueel gesprek starten in de familie

Ik heb meer dan eens horen zeggen dat de mensen die het moeilijkst te evangeliseren zijn, je eigen familie is.

Misschien voelen we ons ongemakkelijk omdat zij ons intiem kennen. Zij hebben ons slechtste gezien, onze “anti-witheid”, en de manieren waarop we tekort schieten in ons streven naar heiligheid.

Misschien heeft onze geschiedenis met familieleden te veel nuances waardoor het te moeilijk is om er doorheen te navigeren. Misschien zijn we gewoon om dezelfde onderwerpen en patronen met onze familie dat het voelt onnatuurlijk om af te wijken van het. Misschien is er te veel bagage tussen familieleden om het veilig te laten voelen voor een kwetsbaar gesprek.

Er zijn veel dynamieken om doorheen te navigeren, maar het is ook het wonderlijke aan relationele evangelisatie – er is geen agenda. Het gaat over het vinden van het natuurlijke startpunt voor jou en gewoon een gesprek hebben.

Hier zijn enkele ideeën die je op weg kunnen helpen en je naar een dieper gesprek kunnen leiden:

  • Hoe gaat het leven deze dagen? Wat houdt je bezig?
  • Wat is het beste wat er op dit moment in je leven gebeurt?
  • Waar leun je op als het leven moeilijk wordt?
  • Wat is één ding waar je voor herinnerd zou willen worden?
  • Welke rol speelt geloof in je leven?
  • Als zou blijken dat God bestaat, en je zou de kans krijgen om God eender welke vraag te stellen en onmiddellijk antwoord te krijgen, welke zou dat dan zijn?
  • Hoe zou je jouw reis met God tot op dit punt in jouw leven beschrijven?

Met wie je ook spreekt, we willen mensen ontmoeten waar ze zijn. Niet al deze vragen zullen vanzelfsprekend zijn voor je of jouww familielid. Maar je weet ook nooit waar mensen staan in hun leven.

Heb je een verhaal te delen over een diepgaand gesprek over God met een familielid? Welke vraag opende de deur naar dat geestelijk gesprek?

Spiritueel is niet alleen God

Het geloof in een God hebben is misschien spiritueel, maar spiritueel zijn is niet perse het geloof hebben. Spiritualiteit komt op zoveel verschillende manier naar voren en tot uiting. Wat mij hierin heeft geholpen is het werken met spirituele kaarten.

Ik zat met redelijk wat spirituele vragen en ik heb deze spirituele vragen op Spiritchat gesteld. Hier ben ik achfter bepaalde dingen gekomen in mijn leven die ik nog niet van mijzelf wist. Het heeft mij sturing gegegen die ik voorheen niet had. Op deze manier komt spiritualiteit samen en dit heeft mij enorm geholpen in het leven.