Gezond Nieuws
Image default
Gezondheid van vrouwen

Voordelen zwangerschapkussen

Voordelen van het gebruik van een zwangerschapskussen

Sommige moeders maken een meerlingzwangerschap door zonder de hulp van slaapmiddelen. Andere moeders hebben al in de eerste weken van hun zwangerschap een slaapmiddel nodig.

Uw voorkeur om met een kussen te slapen – of de plaatsing van dat kussen – kan van de ene zwangerschap op de andere, of zelfs van trimester tot trimester veranderen.

Hoe je ook slaapt, de meeste mama’s zijn het erover eens dat het slapen met het juiste zwangerschapskussen enkele unieke voordelen heeft.

1) Meer comfort
De belangrijkste reden om een zwangerschapskussen te gebruiken is comfort. Door extra steun te geven waar u die nodig hebt, blijft u zo comfortabel mogelijk tijdens de maanden dat uw baby in u groeit.

Dat kan zich vertalen in langer en rustgevender slapen gedurende alle 40 (of meer!) weken van uw zwangerschap.

Het feit dat je babybuik verandert en groeit naarmate je zwangerschap vordert, is voor niemand nieuws. En je groeiende buik kan ervoor zorgen dat je meer ondersteuning nodig hebt om comfortabel te blijven.

Maar misschien vraag je je af of je buik wel normaal groeit en of de grootte en de vorm van belang zijn voor een gezonde zwangerschap. Misschien heb je ook gemerkt dat je buik er anders uitziet bij elk kleintje dat je draagt.

2) Diepere slaap

Zoals we hierboven al zeiden, als u comfortabel in bed ligt, zult u langer slapen en uitgerust wakker worden.
U zult ook dieper slapen en minder vaak wakker worden tijdens de nacht als u niet ligt te woelen om een comfortabele positie te vinden om in te slapen.

Deze diepere, langere en meer rustgevende slaap bevordert de gezonde groei van uw baby, helpt uw lichaam te herstellen van de stress van de dag, vermindert de effecten van zwangerschapshersenen en geeft u energie om u aan te passen aan uw veranderende lichaam.

Goed slapen is een essentieel onderdeel van een gezonde zwangerschap. Hoewel een zwangerschapskussen kan helpen, zijn er ook andere manieren om een goede slaap te bevorderen, zoals het weglaten van beeldschermtijd, lichaamsbeweging overdag en het kiezen van een ontspannende activiteit voor het slapengaan.

3) Minder pijn
Een zwangerschapskussen van goede kwaliteit kan de stand van uw ruggengraat, rug en heupen verbeteren, de druk verlichten terwijl u slaapt en u helpen wakker te worden met minder pijn in de ochtend.

Het voorkomt ook dat je ’s nachts op je buik rolt – wat, zoals elke moeder kan beamen, op zijn zachtst gezegd een oncomfortabele en pijnlijke ervaring is!

4) Ondersteuning bij borstvoeding
Het juiste zwangerschapskussen kan je ook na de bevalling goed van pas komen als je ervoor kiest om je baby borstvoeding te geven. Het kan worden geconfigureerd om u te ondersteunen en u te helpen een comfortabele positie te vinden om uw kleintje te voeden. 
De juiste borstvoedingshouding zorgt er niet alleen voor dat u ontspannen en comfortabel blijft, maar kan uw baby ook helpen om goed aan te leggen.

Nu we een aantal voordelen van het gebruik van een zwangerschapskussen hebben besproken, gaan we meteen door naar een paar tips om er zelf een te kiezen. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om het juiste kussen te vinden.

Tips voor het kiezen van het juiste zwangerschapskussen

Maat
Zwangerschapskussens zijn er in allerlei maten – van eenvoudige wiggen van een meter bij een meter voor uw buik en rug tot U-vormige buizen van drie meter lang voor elk deel van uw lichaam.

Vorm
Zwangerschapskussens zijn er ook in allerlei vormen en kunnen op verschillende manieren worden neergelegd. De meest voorkomende opties zijn de volgende:

Wig
De wig zwangerschapskussens zijn er in driehoeks- of halvemaanvorm en, zoals het klinkt, zijn ze ontworpen om onder dat deel van uw lichaam te wiggen dat steun nodig heeft.

Schuif hem bijvoorbeeld onder je buik als je op je zij ligt of gebruik hem om je hoofd te ondersteunen. En als je hem gebruikt om je buik te ondersteunen, zorg er dan voor dat je hem aanpast als je babybump groeit.

Boon
Net als de wig is de boonvormige optie ideaal voor gerichte ondersteuning precies waar je het nodig hebt.

Rechte buis
Het zwangerschapskussen met rechte buis is een lang lichaamskussen dat de voorste helft van uw lichaam ondersteunt. Als u op uw zij gaat liggen, omhelst u het kussen en legt u het tussen uw benen in, zodat uw ene been boven op het kussen ligt en het andere eronder.

pregnany pillow

https://damespraatjes.nl/hoe-een-zwangerschapskussen-mijn-gebroken-nachten-beter-wist-te-maken/