Gezond Nieuws
Image default
Aandoeningen en ziekten

Welke hondenlijnen moet ik gebruiken?

Welke hondenlijnen moet ik gebruiken?

Er is een hele checklist met benodigdheden voor nieuwe hondeneigenaren: speelgoed, voer, traktaties, een comfortabel bed, en natuurlijk een lijn. Of u nu een lijn koopt voor een gloednieuwe puppy, er een zoekt die u helpt bij specifieke gedragsproblemen of op zoek bent naar een andere lijn voor uw geliefde oudere hond, kwaliteit en duurzaamheid zijn de sleutel (omdat u idealiter jarenlang geen nieuwe lijn zult kopen). Een lijn moet uw hond veilig houden en u moet helpen bij de training.

Als u nog maar net begint met het trainen van uw hond, raden we aan om een kortere lijn te gebruiken, die niet alleen veiligheid biedt aan uw huisdier, maar ook aan andere mensen die u tijdens een wandeling kunt tegenkomen- omdat u de aandacht van de hond gemakkelijk kunt vasthouden terwijl u hem laat kennismaken met een nieuwe omgeving en nieuwe commando’s.

Overleggen met de dierenarts

Het is ook altijd een goed idee om met uw dierenarts te overleggen wanneer u een lijn zoekt die past bij de individuele behoeften van uw hond. Maar om u te helpen een idee te krijgen van de beste lijnen die online beschikbaar zijn, spraken we met een dozijn dierenartsen, hondentrainers, hondeneigenaren en andere hondenexperts over hun favoriete opties voor alle soorten honden. Velen van hen zeggen dat een basis leiband meer dan voldoende zou zijn voor alledaagse wandelingen met de meeste honden, dus dat is waar we zijn begonnen bij het samenstellen van deze lijst. En voor hondenbezitters die een lijn nodig hebben om te helpen met specifieke problemen – zoals puppies die geobsedeerd zijn door kauwen of prikkelbare honden die gewoon moeten trekken – hebben we ook een aantal niet-zo-zo-basic leibanden opgenomen. We hebben zelfs een paar lijnen toegevoegd die worden aanbevolen voor hun onberispelijke stijl, voor het geval dat belangrijk voor u is.

Hoe voorkomt u dat uw hond aan de lijn bijt?

Honden bijten en kauwen soms op hun hondenlijnen als een manier om te spelen of wanneer ze overprikkeld zijn, zegt Sunny. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om het gedrag te stoppen.

Als je hond een fervent lijnbijter is, zou ik aanraden om eerst te werken aan het aanleren dat bijten aan de lijn betekent dat we niet gaan wandelen. Begin binnen in een veilige ruimte, doe de hond de lijn om en begin richting de deur te lopen. Zodra je hond in de lijn bijt, laat je de lijn vallen en loop je weg. Dit geeft de hond aan dat hij niet mag gaan wandelen als hij in de lijn blijft bijten.

Een andere optie is het kiezen van een lijn die niet leuk of makkelijk te kauwen is, zoals een lijn gemaakt van ketting of gecoate draad. Ze stelt ook voor om de lijn te bedekken met iets dat slecht smaakt, zoals appelciderazijn.

Oncomfortabel 

Bijten aan de lijn kan ook betekenen dat de halsband of het tuigje oncomfortabel zit. Ik zou eerst controleren of de lijn niet te zwaar is voor de hond en of het tuig en de halsband goed passen. Je moet twee vingers onder de halsband en het tuig kunnen steken en het moet nog steeds een beetje strak zitten.

Als uw hond uit opwinding of frustratie op de lijn kauwt tijdens het wandelen, stelt ze voor om het goede gedrag te belonen en niet de ongewenste activiteit. Je kunt ze belonen als ze aandacht voor je hebben, aan je zijde zijn, snuffelen of iets anders doen dan kauwen op de lijn. Hoe meer ze versterkt worden voor alles behalve kauwen op de lijn, hoe minder je het zult zien. Misschien is een rollijn hond ook iets voor u.

 

 

Gerelateerde artikelen

rolstoelvervoer

Waarom een hondenlijn